nie zakręciłeś szyby jak byłeś na myjni :P
troche zbyt głośny...
Zwiń
X
-
troche zbyt głośny...
witam!
We wrześniu tego roku stałem sie właścicielem O1 1.9TDI ASV 110KM, czy w sumie to nie dawno i cały czas poznaje moje autko.
Jest jedna rzecz, która mi nie daje spokoju,a mianowicie wygłuszenie, które chyba nie jest zbyt dobre.Chodzi mi o odgłos silnika przedostający się do kabiny.Oczywiście w momencie nagrzania silika ten odgłos łagodnieje ale i tak uważam, że mogło by być ciszej.
Dodam tylko, że wcześniejszym moim autem była Toyota w benzynie ale ojciec ma Opla Astre 1,7TD i u niego jest jak by trche ciszej.
oczywiście wiem, że to jest Diesel ale wiem, że są cichsze, i wcale nie porównuje z nowymi autami tylko z podobnymi rocznikami innych marek.
jak to jest u Was i jak ewentualnie można by temu lekko zaradzić (tzn.wyciszyć)???strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
Zamieszczone przez bogusgA ja proponuję poszperać w dziale audio Sound & Multimedia tam jest sporo na temat wygłuszania całej kabiny, ale na ile to skuteczne trzeba pytać tych co to robiliSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz